Brita Leth
Hovedet i Havet

Hovedet i Havet

Med projekt ’Skolen på Bugten’ ønsker vi at gøre det muligt for børn og unge i Aarhus Kommune at opleve havet på nærmeste hold og modtage marin og maritim undervisning ombord på et skib.

Projektet vækker børn og unges nysgerrighed for den marine og maritime verden og for forskning og teknologi i al almindelighed gennem en levende og oplevelsesrig formidling og undervisning. Med baggrund i emnerne klima, miljø og bæredygtighed vil projektet være med til at uddanne fremtidens grønne borgere i Aarhus Kommune.

Læs mere om projektet hos Århus Stiftstidende

Bag projektet står fire aktører:

  • Skonnerten Brita Leth
  • Naturcenter Aarhus (Børn og Unge)
  • Verdensrum (Aarhus Kommune)
  • Hovedet i Havet (Aarhus Universitet)

Skonnerten Brita Leth danner rammerne for dette sejlende klasseværelse. Naturcenter Aarhus, Børn og Unge og projekt Hovedet i Havet har begge stor erfaring med undervisning af børn og unge indenfor både det marine og maritime område. Naturcenter Aarhus, Børn og Unge driver bl.a. ’Den blå skole’ hvor eleverne kan prøve vandsportsaktiviteter på bugten (jollesejlads, SUP og kajak) med instruktør, som en del af deres undervisning. Verdensrum, Aarhus Kommune giver projektet en stærk profil ift. både FN’s verdensmål og de kommunale strategier – herunder den kommende klimastrategi, som dette projekt med stor fordel vil spille ind i.

Yderligere læsning:

https://bio.au.dk/om-instituttet/nyheder/nyhed/artikel/skoleelever-fra-aarhus-kommune-faar-havet-under-huden/

https://nordeafonden.dk/projekter/hovedet-i-havet

https://projekter.au.dk/havet/faa-hovedet-i-havet